Mina sidor

Hyresgäst

Är du hyresgäst så kan du se uppgifter om din hyra och göra felanmälan. Du loggar in med ditt personnummer.  Saknar du eller har glömt ditt lösenord väljer du att klicka på "Glömt lösenord" så får du ett nytt.

Vid felanmälan med anledning av Covid-19

Vi kommer att kontakta dig före besöket för att säkerställa att du är frisk och när vi kommer hem till dig för att åtgärda en felanmälan vill vi att du lämnar lägenheten. Om detta inte är möjligt vill vi att du går till en annan del av lägenheten. Vi frågar alltid om vi får gå in med huvudnyckel om ingen är hemma och i så lång utsträckning det går önskar vi att du tillåter detta för att minimera smittspridningen.

Om akuta saker uppstår i din lägenhet och du som hyresgäst behöver vara hemma, så kommer vi att använda munskydd så länge dessa skärpta allmänna råd gäller.

Alla dessa riktlinjer gäller även när våra entreprenörer behöver göra besök hos dig.

 

Sökande

Din intresseanmälan är nyckeln till en ny bostad hos Witalabostäder. Vid registreringen får du därför frågan om du vill skapa en intresseanmälan. Det är dagen som du inkommit med din intresseanmälan till oss som utgör ditt ködatum.

Håll din intresseanmälan aktuell

En intresseamälan är aktuell under ett år och du ansvarar själv för att din intresseanmälan förlängs.

Witalabostäder har valt bostadskö som grundprincip när det gäller all uthyrning av bostäder. Om du registrerat att du vill ha utskick via e-post kommer en påminnelse att skickas ut till dig några veckor innan din intresseanmälan går ut. Även när du loggar in kommer du att få ett meddelande om att din intresseanmälan snart är inaktuell.

Uppdatera din intresseanmälan

Genom att uppdatera dina registreringsuppgifter minst en gång under 1 år, ser du till att din intresseanmälan hålls vid liv. Du måste vara inloggad för att ändra eller göra en ny intresseanmälan. Om du inte längre behöver en ny bostad kan du när som helst avregistrera dig. Om din intresseanmälan gått ut får du registrera dig igen och börja om med nytt ködatum.

 

Vilka krav som ställs för att hyra av oss kan du läsa i vår uthyrningspolicy.